TERMIN WYJAZDU: KWIECIEŃ / MAJ 2024 ZAPISZ SIĘ
MOTYW PRZEWODNI
SMAKI INDII
Piekielnie ostre warzywne curry, delikatny ser w sosie szpinakowym, pachnący jaśminem ryż birjani i chrupiąca soczewica w soku z limonki. Aromatyczna herbata masala i słodkie laddu lub kawa i gorące dżalebi… Wszystkie te smaki w czasie jednej kulinarnej podróży do Indii. Czy to możliwe?
Zapraszamy Cię na wyprawę do:
- krainy pełnej niepowtarzalnych doznań kulinarnych
- miejsca, w którym bogactwo przypraw króluje w każdej kuchni
- do kraju bogaczy i żebraków potrafiących z jedzenia uczynić prawdziwą sztukę.
Odwiedzimy najciekawsze, najdziwniejsze i najsmaczniejsze miejsca w Indiach. Spróbujemy smaków, jakich dotąd nie znało Twoje podniebienie i nie próbował Twój język.
Jedyna TAKA na rynku wyprawa do Indii - źródła prawdziwych aromatów...
POZNAJ NASZEGO PRZEWODNIKA PO INDIACH
ALEKSANDRA ZALEWSKA
Magister Arabistyki i Islamistyki, z turystyką związana od 2008 roku. Uwielbia czytać książki i oglądać filmy, dzięki którym wciąż poszerza swoją wiedzę o świecie. Próbowała kariery w korporacji. O ile zarządzanie zespołem szło jej świetnie, to praca w zamknięciu tylko potwierdziła, że bez turystyki nie potrafi żyć. Podróże to jej żywioł, w którym realizuje swój potencjał i dzieli się wiedzą. Zajmuje się tematem komunikacji międzykulturowej, dlatego w 2016 roku wystąpiła na konferencji TEDx, gdzie opowiedziała o relacjach Wschodu z Zachodem. Ola to prawdziwa kobieta renesansu - nieustannie poszerza swoje kompetencje, próbuje nowych rzeczy i każdego dnia stara się zaskoczyć samą siebie. Dzięki ambitnemu podejściu i zaangażowaniu na wyjeździe z nią każdy uczestnik czuje się dobrze zaopiekowany i poinformowany. Uwielbia opowiadać, ale kiedy nie może robić tego w autokarze pełnym turystów, pisze artykuły. Jej "konik" to religie. Z Indiami związana zawodowo i prywatnie, dlatego postanowiła zamieszkać w tym niezwykłym kraju. Doświadcza i eksploruje, a teraz tym wszystkim chce podzielić się z Wami.
TERMIN WYJAZDU: KWIECIEŃ / MAJ 2023
TRASA WYCIECZKI
Polska – Delhi – Radżastan (Dżaipur) – Kerala (Kochi, Munnar, Thekkady, Marari) – Karnataka (Chikmangalore, Bangalore) – Polska
PROGRAM WYJAZDU
DZIEŃ 1
Wylot z Polski (lub Twojego miejsca zamieszkania).
DZIEŃ 2 (Ś + L)
Przylot do Delhi. Transfer do 5* hotelu The Park w centrum Delhi. Zakwaterowanie i czas na odświeżenie się po podróży. Przejazd do hotelu ITC Maurya na obiad w restauracji DUM PUKHT. W restauracji tej stołowali się wszyscy możni tego świata odwiedzający Indie. Będziemy mogli spróbować dań przygotowywanych przez najlepszych szefów w kuchni. Wszystkie potrawy powstają tam w oparciu o tradycyjne receptury, ale serwowane są w nowoczesnym wydaniu. Ciężko znaleźć drugą królewską restaurację jak ta. Po obiedzie odwiedzimy Stare Delhi – przejedziemy się rykszami po słynnym Chandni Chawk, by dotrzeć do Czerwonego Fortu. Zajrzymy do środka monumentalnej twierdzy Mogołów położonej nad rzeką Jamuna. Po zwiedzeniu tego wspaniałego obiektu przejedziemy do Nowego Delhi by zobaczyć budynki rządowe i Pałac Prezydencki położone na Wzgórzu Raisina. Na koniec dotrzemy pod Bramę Indii, by zrobić zdjęcia klimatycznie oświetlonemu łukowi triumfalnemu, ale także – lub przede wszystkim – spróbować lokalnego street foodu (ulicznego jedzenia). Powrót do hotelu i nocleg.
DZIEŃ 3 (Ś + K)
Po śniadaniu ciąg dalszy zwiedzania i smakowania Delhi. Odwiedź z nami ikony indyjskiej stolicy: Qutub Minar, Mauzoleum Humajuna. Zajrzymy także do Muzeum Narodowego, by podziwiać jego wspaniałe zbiory i dowiedzieć się ciekawych faktów o najważniejszych z nich. Jeśli wolisz, możesz zostać w hotelu i spędzić czas nad basenem. W porze obiadu wybierzemy się wszyscy razem do restauracji serwującej jedzenie Parsi, czyli pochodzące z Iranu. Po obiedzie czas wolny na zakupy w Connought Place. Wieczorem coś dla prawdziwych odkrywców – lekcja gotowania i wspólny posiłek w tradycyjnym hinduskim domu!
DZIEŃ 4 (Ś + K)
Po śniadaniu przejazd autokarem do Dżajpuru. Po drodze będziemy mogli zobaczyć jak wygląda życie na prowincji i jak zmienia się krajobraz okolic Delhi na krajobrazy radżastańskie. Po przyjeździe do Dżajpuru czas na odświeżenie się w hotelu 4* Narain Niwas. Jeśli czas pozwoli, to przed kolacją odwiedzimy miejsce, w którym panie będą mogły zobaczyć z bliska jak wygląda i ubiera się tradycyjny strój w Indiach – saree, a panowie spróbują swoich sił wiążąc radżastańskie turbany (lub następnego dnia). Na kolację wybierzemy się do jednej z najlepszych restauracji Dżajpuru działającej od 1727 roku (!) Laxmi Mishtan Bhadar, by spróbować bogactwa indyjskiego thali. Po kolacji powrót do hotelu i nocleg.
DZIEŃ 5 (Ś + K)
Po śniadaniu wybierzemy się na zwiedzanie. Pierwszym punktem będzie Fort Amer, który zachwyca za zewnątrz i wewnątrz. Następnie udamy się do Pałacu Miejskiego, ale zobaczymy go inaczej niż wszyscy – wejdziemy do wnętrz, w których wciąż mieszka rodzina królewska, by podziwiać jego architekturę i wyszukane wnętrza. Obiad zjemy na ulicach Dżajpuru próbując lokalnego street foodu. Po południu zatrzymamy się na zdjęcia przy Pałacu Wiatrów – najbardziej charakterystycznym budynku różowego miasta – a potem rzucimy się w wir zakupów. Doradzimy Wam gdzie kupić najlepsze i prawdziwe szale z paszminy, a gdzie tradycyjne skórzane trzewiki. Wieczorem chwila na odświeżenie się w hotelu, a potem kolacja w niezwykłej restauracji należącej do „wioski tradycji” Chokhi Dhani. Po kolacji powrót do hotelu na nocleg.
DZIEŃ 6 (Ś + K)
Wcześnie rano transfer na lotnisko i przelot do Kochi w Kerali, na południu Indii. Po przylocie zwiedzanie najciekawszych miejsc oraz możliwość spróbowania lokalnych przysmaków. Po południu zakwaterowanie w hotelu 5* Le Meridien i czas wolny na odpoczynek nad basenem lub zakupy. Dla chętnych możliwość wyjątkowego relaksu podczas tradycyjnego keralskiego masażu olejami. Kolacja w hotelu i nocleg.
DZIEŃ 7 (Ś + K)
Po śniadaniu przejazd w góry do Munnar, gdzie rozciągają się wspaniałe plantacje herbaty. Spacer po Munnar z możliwością spróbowania tutejszego jedzenia ulicznego i zrobienia zakupów. Po południu wizyta w muzeum herbaty oraz sesja degustacji herbaty, która pozwoli nam zgłębić tajniki tego znanego w Indiach naparu. Wieczorem transfer do hotelu 4* The Siena Village. Kolacja w hotelu i nocleg.
DZIEŃ 8 (Ś + K)
Po śniadaniu przejazd w do zielonego Thekkady. Po drodze zatrzymamy się, by zrobić klimatyczne zdjęcia tych pięknych terenów. Po przyjeździe do Thekkady odwiedzimy plantację przypraw, by dowiedzieć się więcej o tym skąd bierze się smak i aromat indyjskiej kuchni. Następnie przejedziemy do hotelu 5* The Elephant Court, by się odświeżyć. Wieczorem udamy się na pokaz lokalnych sztuk walki, by zobaczyć jedyne w swoim rodzaju show pełne akrobacji. Kolacja w hotelu i nocleg.
DZIEŃ 9 i 10 (Ś + K)
Po śniadaniu przejedziemy w okolice Kochi do miejscowości Mararikulam na wypoczynek w resorcie Marari Beach 5* przy pięknej plaży. Kolacja w hotelu i nocleg.
DZIEŃ 11 (Ś + K)
Po śniadaniu przejazd na lotnisko w Kochi. Przelot do Bangalore. Przejazd do stacji górskiej Chikmangalore, gdzie znajdują się plantacje kawy. Jeśli czas pozwoli, wybierzemy się jeepami na niezwykłą przejażdżkę by zobaczyć tutejsze wodospady. W centrum miasteczka doradzimy Ci, gdzie kupić najświeższe i aromatyczne ziarna kawy oraz najostrzejsze papryczki chili. Wieczorem zakwaterowanie w hotelu 4* Gateway, kolacja i nocleg.
DZIEŃ 12 (Ś)
Po śniadaniu wizyta na plantacji kawy. W drodze powrotnej do Bangalore zwiedzanie niezwykłej, zabytkowej świątyni Halebidu. Będziemy mogli podziwiać świetnie zachowane i niezwykle oryginalne płaskorzeźby. Po przyjeździe do Bangalore zakwaterowanie w hotelu 5* La Marvella i czas na odświeżenie się. Dla chętnych przejazd do nowoczesnego centrum handlowego UB City, gdzie znajdują się najlepsze restauracje. Czas wolny na zakupy oraz kolację w dowolnie wybranej restauracji – pikantnej meksykańskiej, orientalnej azjatyckiej, lekkiej włoskiej lub oryginalnej indyjskiej. Około godziny 21:30 zaprosimy Was do Hinduskiej świątyni na ceremonię Aarti, która będzie niezwykłym przeżyciem. Powrót do hotelu na nocleg.
DZIEŃ 13 (Ś + K)
Po śniadaniu zwiedzanie najciekawszych punktów Bangalore i zapoznanie z lokalnymi przysmakami. W lokalnej cukierni każdy znajdzie coś dla siebie. Spróbujemy ciepłych dżalebi, mlecznych burfi i chrupiących laddus. Każdy może skomponować pudełko słodkości, które zabierze do domu, by podzielić się z rodziną i znajomymi. Zajrzymy do sklepu z tradycyjną biżuterią, by zobaczyć pełne przepychu dodatki ślubne każdej panny młodej. Popołudniu czas wolny na zakupy w sklepach lub na lokalnych bazarze. Będzie też możliwość przyozdobienia sobie dłoni pięknymi, tradycyjnymi tatuażami z henny. Wieczorem wybierzemy się razem na kolację do restauracji-baru Pump House, gdzie odbędzie się wieczór pożegnalny.
DZIEŃ 14 (Ś)
Wylot z Bangalore do domu.
Przypominamy, że Sky Dreams S.C. posiada prawa autorskie do powyższego programu wyjazdu do Indii oraz jego cen. Wykorzystywanie tych treści bez zgody Sky Dreams S.C. jest zabronione.
ZAKWATEROWANIE - WSZYSTKIE HOTELE PROPONOWANE W PROGRAMIE
THE PARK NEW DELHI *****
Luksusowy hotel The Park New Delhi usytuowany jest w Nowym Delhi w modnej dzielnicy Connaught Place. Oferuje stylowe pokoje z nowoczesnymi udogodnieniami. W obiekcie mieści się Aura Spa oraz klub nocny Agni, a także 4 lokale gastronomiczne. Z hotelu roztacza się widok na XVIII-wieczne obserwatorium Jantar Mantar. Na miejscu dostępne jest bezpłatne WiFi.
Pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizor z płaskim ekranem, odtwarzacz DVD oraz sejf. Każdy z nich oferuje także łazienkę z wanną, prysznicem i suszarką do włosów.
W hotelowym spa znajduje się siłownia i sauna. Na tarasie z widokiem na basen codziennie organizowane są zajęcia jogi. Do dyspozycji Gości jest również punkt informacji turystycznej, centrum biznesowe i salon kosmetyczny. Goście lubiący zakupy znajdą wiele produktów kosmetycznych, artykułów papierniczych i nietypowych upominków w sklepie The Box.
Restauracja Aqua oferuje posiłki, którymi można delektować się przy basenie. Wieczorami w restauracji rozbrzmiewa muzyka w wykonaniu hotelowego DJ’a. Z kolei restauracja Mist zaprasza przez całą dobę na przysmaki kuchni azjatyckiej i śródziemnomorskiej, w tym włoskiej. W barze Agni serwowane są różnorodne koktajle.
HOTEL NARAIN NIWAS PALACE ****
Hotel Narain Niwas Palace to zabytkowy obiekt, który odznacza się królewską architekturą oraz pięknie zdobionymi ścianami i sufitami, które są w pełni pokryte freskami i obrazami. Posiada odkryty basen i saunę. W całym obiekcie można bezpłatnie korzystać z WiFi.
Każdy z doskonale wyposażonych pokoi w tym hotelu jest klimatyzowany i wyposażony w telewizor z płaskim ekranem z dostępem do kanałów telewizji kablowej oraz część wypoczynkową, w której można zrelaksować się po pełnym wrażeń dniu. W pokoju znajduje się czajnik. W każdym pokoju mieści się łazienka z prysznicem.
Na terenie obiektu znajduje się całodobowa recepcja i piękny bujny ogród. Na miejscu dostępny jest bezpłatny prywatny parking. W hotelu można zagrać w tenisa stołowego i wypożyczyć samochód. Hotelowa restauracja serwuje wybór indyjskich przysmaków w królewskich taliach (talerzach).
LE MERIDIEN KOCHI *****
Hotel Le Méridien Kochi, z którego roztacza się widok na malownicze rozlewiska, oferuje doskonale wyposażone pokoje. Goście mogą wypoczywać przy dużym odkrytym basenie, sącząc drinki.
Do dyspozycji Gości są eleganckie pokoje z klimatyzacją, drewnianą podłogą, częścią wypoczynkową, telewizorem oraz zestawem do parzenia kawy i herbaty. Każdy pokój mieści łazienkę z prysznicem z ciepłą i zimną wodą oraz bezpłatnym zestawem kosmetyków.
W wolnym czasie Goście mogą zrelaksować się w spa i saunie lub poćwiczyć w centrum fitness. Personel całodobowej recepcji chętnie pomaga w organizacji podróży. Obiekt zapewnia też całodobową obsługę pokoju. Za dodatkową opłatą oferowany jest transfer lotniskowy.
Na terenie hotelu Le Meridien działają 2 restauracje, które serwują owoce morza oraz potrawy kuchni indyjskiej i kontynentalnej. Do dyspozycji Gości jest ponadto bar i salon z biblioteką.
THE SIENA VILLAGE ***
Położony pośród gór i otoczony bujną zielenią ośrodek wypoczynkowy The Siena Village znajduje się w odległości 12 km od pięknego ogrodu herbacianego Kolukkumalai i tamy Anayirangal. W pomieszczeniach ogólnodostępnych można korzystać z bezpłatnego bezprzewodowego dostępu do Internetu, a do dyspozycji Gości jest bezpłatny parking.
Prosto urządzone pokoje bez klimatyzacji oferują panoramiczne widoki na góry i dysponują szafą, telewizorem z płaskim ekranem i dostępem do kanałów telewizji satelitarnej, biurkiem oraz częścią wypoczynkową. W łazienkach znajduje się prysznic z ciepłą i zimną wodą. Siena Village dysponuje całodobową recepcją, która może pomóc w przechowaniu bagażu, zamówieniu usług prania i prasowania.
Goście mogą zrelaksować się podczas masażu w spa lub udać się do biura informacji turystycznej w celu zorganizowania zwiedzania i podróży. Sale konferencyjne są dostępne na życzenie. Hotelowa restauracja Pepper Mill serwuje różnorodne pyszne dania kuchni indyjskiej i międzynarodowej. Posiłki mogą być również serwowane na osobności z obsługą pokoju.
THE ELEPHANT COURT *****
Obiekt Elephant Court Thekkady położony jest na terenie o powierzchni około 2 hektarów w spokojnej i malowniczej okolicy pośród wzgórz w Idukki, zaledwie 250 metrów od skrzyżowania Ambadi Junction. Swoim Gościom oferuje on odkryty basen, zabiegi spa i siłownię. W pomieszczeniach ogólnodostępnych można korzystać z bezpłatnego WiFi.
Do dyspozycji Gości są ładnie urządzone pokoje z widokiem na ogród, meblami z drewna tekowego, telewizorem z dostępem do kanałów kablowych oraz sejfem. Niektóre z nich wyposażone są dodatkowo w sofę lub wannę z hydromasażem. W każdym pokoju mieści się łazienka z wanną, suszarką do włosów i bezpłatnym zestawem kosmetyków.
W wolnym czasie Goście mogą skorzystać z tradycyjnych zabiegów ajurwedyjskich w spa Ayur Hasthi, spędzić spokojne chwile w miejscu do jogi i medytacji lub zrelaksować się na dachu z widokiem na rezerwat dzikiej przyrody. Na terenie obiektu działa punkt informacji turystycznej oraz sklep z pamiątkami.
W hotelowej restauracji i kawiarni serwowane są lokalne specjały z Kerali, a także przysmaki z innych części Indii.
MARARI BEACH - CGH EARTH *****
Ośrodek wypoczynkowy Marari Beach - CGH Earth jest położony przy plaży Marari, zaledwie 2,7 km od świątyni dżinijskiej. Oferuje on zakwaterowanie w klimatyzowanych willach, których dachy kryte są strzechą. Na miejscu znajduje odkryty basen oraz sklep z pamiątkami, w którym można nabyć lokalne wyroby rzemieślnicze. Goście mogą delektować się posiłkami przy samej plaży.
Wille są przestronne i dysponują dużymi oknami, częściowo otwartą łazienką oraz widokiem na prywatny basen lub ogród. Każda willa jest wyposażona w sejf, czajnik i minibar.
Obiekt Marari Beach - CGH Earth słynie z roślin leczniczych, rolnictwa ekologicznego i działań na rzecz ochrony środowiska.
Na terenie ośrodka znajdują się trawiaste korty tenisowe. Na miejscu organizowane są zajęcia jogi. W trakcie pobytu warto zamówić masaż ajurwedyjski. Goście mogą także pooglądać telewizję lub poczytać książkę w klubie. Obiekt zapewnia obsługę konsjerża oraz usługi pralni, w tym pralni chemicznej.
W ośrodku podawane są głównie dania kuchni z regionu Kerala, ale dostępne są również międzynarodowe specjały. Miejscowym przysmakiem jest curry z owoców morza, które serwowane jest w glinianym naczyniu z tradycyjną łyżką z liści. Lokal The Long Verandah to doskonałe miejsce na relaks przy drinku. W klubie można posłuchać muzyki na żywo.
GATEWAY CHIKMAGALUR - IHCL SELEQTIONS ****
Hotel położony jest w kawowej dzielnicy Karnataka i oferuje pokoje i domki z widokiem na ogród lub basen oraz bezpłatny bezprzewodowy dostęp do Internetu. Obiekt mieści się w odrestaurowanym budynku kolonialnym i dysponuje spa oraz siłownią. Kierowcy mogą parkować na terenie hotelu bezpłatnie.
Przestronne, klimatyzowane pokoje i domki w hotelu Gateway KM Road Chikmagalur mają wyłożone kafelkami podłogi i wyposażone są w kanapę, zestaw do parzenia kawy i herbaty oraz minibar. Do dyspozycji Gości jest telewizor z dostępem do kanałów telewizji satelitarnej, łazienka i sejf. Peaberry oferuje swobodną atmosferę, serwując dania kuchni indyjskiej i europejskiej w formie bufetu w porze lunchu i kolacji. Alternatywnie, drinkiem można delektować się podczas gry w bilard w barze Mukwada.
Dostępna jest obsługa pokoju. W punkcie informacji turystycznej Goście mogą zorganizować wędrówkę po Mullayanagiri - najwyższym szczycie górskim w Karnatace. Pozostałe udogodnienia w hotelu The Gateway KM Road Chikmagalur obejmują centrum biznesowe i domek na drzewie dla dzieci. W całodobowej recepcji można wypożyczyć samochód i wymienić walutę.
LA MARVELLA A SAROVAR PREMIERE HOTEL *****
Dogodnie zlokalizowany w samym sercu miasta przy South End Circle, La Marvella, Bengaluru - hotel Sarovar Premiere zapewnia łatwy dostęp do głównych punktów miasta i wielu instytucji opieki zdrowotnej. Pokoje w La Marvella są wyposażone w inteligentne funkcje, takie jak 48-calowy telewizor SMART, dedykowany router WiFi do pokoju, centralna konsola z przyciskiem dotykowym do obsługi wszystkich mediów, w tym zasłon okiennych w pokoju gościnnym.
Zaplecze rekreacyjne obejmuje duże Spa (SOHUM) z 3 salami terapeutycznymi z zabiegami odmładzania, salonem i centrum fitness na najwyższym piętrze z malowniczymi widokami. Z basenu na tarasie z ogrodem rozpościera się widok na miasto. W restauracji Golden Oak Goście mogą delektować się śniadaniem w formie bufetu. W hotelu znajduje się 21C - Lounge Bar oferujący wszystkie importowane wina i alkohole. Poza tym obsługa pokoju oferuje całodobową obsługę posiłków i napojów.
INFORMACJE PRAKTYCZNE
WJAZD I POBYT W INDIACH
Międzynarodowy ruch lotniczy w Indiach pozostaje zawieszony. Dozwolone są wyłącznie loty repatriacyjne oraz specjalne w ramach umów o tzw. air bubbles z wybranymi państwami.
Wjazd cudzoziemców do Indii jest ograniczony (dopuszczalny dla określonych kategorii osób, np. biznesmentów). Nie ma możliwości wjazdu turystycznego, a wszystkie dotychczas wydane wizy turystyczne zostały unieważnione.
Podczas pobytu w Indiach należy przestrzegać obowiązku zasłaniania nosa i ust oraz zachowania dystansu społecznego w miejscach publicznych.
POWRÓT DO POLSKI
Aktualną informację dotyczącą zasad przekroczenia polskiej granicy znajdą Państwo na stronie Straży Granicznej.
Uwaga!
Od 28 grudnia 2020 r. obowiązkowej kwarantannie podlegają osoby, które przekroczyły granicę Polski (stanowiącą zarówno zewnętrzną jak i wewnętrzną granicę UE) samolotem, autobusem lub innym środkiem transportu zbiorowego – przez 10 dni, licząc od dnia następującego po dniu przekroczenia granicy.
Od 23 stycznia z obowiązkowej kwarantanny zwolnione są osoby posiadające negatywny wynik testu w kierunku SARS-CoV-2. Test musi być wykonany przed przekroczeniem granicy. Test ten musi być wykonany na 48 godzin przed wylotem dotyczy to także dzieci, które ukończyły 9 rok życia.
Ważne! Jeśli zostałeś zaszczepiony na COVID-19 nie będziesz skierowany na kwarantannę. Zasada obowiązuje od 28 grudnia 2020 r.
Najbardziej aktualne informacje na temat stanu bezpieczeństwa w danym kraju, znajdują się na stronie www.msz.gov.pl.
Szczegółowe informacje na temat podróżowania do poszczególnych państw, obowiązujących obostrzeń oraz wskazówki dotyczące bezpieczeństwa podróży znajdą Państwo na stronach Informacje dla podróżujących oraz Koronawirus – podróże za granicę.
TERMIN WYJAZDU: KWIECIEŃ / MAJ 2024
CENA WYJAZDU
2 000 USD + BILETY LOTNICZE ok. 3 500 PLN
CENA ZAWIERA:
- Zakwaterowanie w pokojach 2-osobowych w hotelach 4****/5***** - 12 noclegów
- Wyżywienie: 2 posiłki dziennie – śniadanie w hotelu i obiad/kolację w restauracji – zgodnie z programem (oprócz dnia 1-go i 12-go)
- Transfery wymienione w ofercie
- Opiekę polskojęzycznego pilota-przewodnika podczas całego pobytu w Indiach
- Opiekę lokalnego, anglojęzycznego przewodnika podczas zwiedzania
- Bilety wstępu do zwiedzanych obiektów
- Napiwki dla przewodników, kelnerów i obsługi hotelowej
- Dwie butelki wody 0,5 ml dziennie w autokarze
- Ubezpieczenie KL NNW na czas podróży
- Turystyczny Fundusz Gwarancyjny
CENA NIE ZAWIERA:
- Biletów lotniczych: Polska-Indie-Polska; Dżaipur-Kochi; Kochi-Bangalore – łącznie ok. 3500 PLN (w zależności od aktualnej ceny przewoźnika). Doradzamy w wyborze i zakupie biletu do Indii. Zarezerwujemy w Twoim imieniu przeloty wewnętrzne w Indiach
- Dodatkowych posiłków: jedzenia ulicznego lub posiłków w restauracjach nie wymienionych w programie – ok. 500 PLN
- Wydatków własnych: zakupy, przekąski, punkty zwiedzania nie wymienione w programie
ORGANIZATORZY WYJAZDU
Sky Dreams s.c, ul. Śliska 4, 61-369 Poznań
Atelier Podróży, Aleksandra Zalewska
TELEFON KONTAKTOWY:
ADRES E-MAIL: